KISAH SERAM p/s : JANGAN BACA KALAU TAK BERANI!

























Satu malam Khairi membawa kereta menyusuri lorong yang sunyi. Kelihatan kelibat seorang perempuan muda berjalan terhuyung hayang di tepi jalan. Khairi memperlahankan keretanya.
Eh hantu ka manusia? Dahla jalan sunyi nih gelap pulak dah lewat malam pula. Kelihatan seorang perempuan berjalan tanpa mempedulikan Khairi yang memperlahankan keretanya. Eh lain macam aje perempuan nih. Khairi memberhentikan keretanya lalu keluar dari kereta lalu menghampiri perempuan itu.
Eh dik napa jalan sorang2 tengah2 malam nih? Tak elok tau orang perempuan begini. Meh abang tumpangkan adik pulang. Adik nak ke mana?
Dalam kesamaran cahaya lampu jalan,perempuan muda itu melihat Khairi dengan tanda tanya.
Eh Encik boleh lihat saya ker?Alhamdulillah! Saya dah tertinggal bas bang tadi. Saya tahan bas teksi suma tak berhenti. Nasib abang berhenti. Dah berkilometre saya jalan nih.
Jomla abang hantar pulang!
Okay terima kasih bang.Semoga Tuhan balas jasa baik abang.
Mereka beriringan ke kereta. Tiba ke kereta perempuan muda itu terus duduk di belakang.
Oh mungkin dia tak selesa kot di depan. Bisik Khairi.
Sepanjang jalan mereka langsung tak bercakap selain sempat dia memberitahu tempat tinggalnya sebelum masuk kereta tadi.
Di pertengahan jalan Khairi mencuri2 tengok perempuan muda itu dari cermin depan. Dilihatnya muka perempuan itu berubah. Terkejut besar Khairi dibuatnya. Alamak kenapa jadik lain muka perempuan nih. Walau pun agak gentar Khairi memberanikan diri bertanya.
Dik abang nak tanya adik jangan marah ye. Tadi sebelum naik muka adik nampak lain tapi kenapa sekarang nampak lain ye? Nak tahu apa adik tu jawab?
Jeng jeng jeng
......................
......................
......................
Oh tadi muka adik berpeluh2 kusam so adik lap la muka adik. pastu adik dab dab la muka adik dengan Perfect fix 5-in-1 Milifiera yang ada 5 fungsi foundation,compact powder,concealer,mosturiser dan sunblock. Best tau lama dah adik pakai nih. Sebab pasni family tunang adik nak jumpa kami nak makan di restoran Thai baru bukak depan sana tuh. So kenala nampak comey kan nak jumpa bakal mertua.
Oh ye ker.Terkejut abang tadi ingat nampak hantu tepi jalan pahtu wow adik nampak comey sungguh la.Kat mana adik beli tuh?
Beli online jek.Abang wassup NAK FLAWLESS ke
Ok klu gitu abang wassup sekarang nak belikan tunang abang satu.Tenkiu adik comey floless
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Terima kasih kerana sudi membaca ✌🏻😍

Comments